Kochani,

Kolejne spotkanie za nami. Jak zwykle nie brakowało dobrego nastroju, wspaniałych, wolnych ludzi i świetnej atmosfery.

Nie było to jednak nasze typowe spotkanie. Wydarzyła się wręcz historyczna chwila w życiu Neos – pierwszy ślub! Dziękujemy, że mogliśmy spędzić ten dzień z Wami. Ta energia zostanie w nas na długo. Jeszcze raz, wszystkiego najlepszego dla Kasi i Janusza.

Sobota upłynęła więc w bardzo przyjemnej atmosferze celebracji życia a sprawy NEOS odeszły na dalszy plan. Nie trwało to jednak długo, ponieważ niedzielę poświęciliśmy na długie i często emocjonujące rozmowy oraz dyskusje o naszej organizacji.

Spotkanie było bardzo owocne, przyniosło dużo nowych pomysłów i planów. Zapowiada się naprawdę interesująca wiosna, nie mówiąc o tym, jakie mamy plany na dalszą część roku. Warto dodać, że odbyło się ono w miejscu, które ma potencjał do przekształcenia się w siedziba NEOS.

Poniżej podsumowanie najważniejszych punktów spotkania. Dzieje się coraz więcej, więc mamy nadzieję że nasze działania motywują nas i was do dalszych działań. Osoby zainteresowany wsparciem konkretnych projektów są o kontakt z osobami które są za niego odpowiedzialne.

Biuro w Warszawie

W tym momencie najbardziej gorący temat to nasze biuro. Jak zapewne wiecie niedawno zaczęliśmy prowadzić prace remontowe w lokalu przy saskiej Kępie. Biurem zajmuje się wspaniała ekipa, w której skład wchodzą: Kasia Johny Danusia oraz Zygmunt. Jest też parę osób które pomaga z doskoku, za co bardzo dziękujemy. Na ten moment skupiamy się na odświeżeniu wnętrza. Osoby działające w branży budowlanej – prosimy o kontakt Dostaliśmy również propozycję aranżacji wnętrza przez biuro architektonicznego, z którego oczywiście skorzystamy I zobaczymy, jaką wizję mają nasi architekci. Chcemy aby biuro zaczęło działać możliwie najszybciej jak to jest możliwe. Jak uporamy się z pracami remontowymi będziemy informować o naszych planach związanych z tym miejscem i oraz jak będziemy mogli z niego wszyscy wspólnie korzystać.

Przyczepa medialna Neos.

Po długich poszukiwaniach udało nam się znaleźć idealną przyczepę, niestety trzeba było również poczekać na jej produkcję, niemniej jednak mamy teraz na wyposażeniu nową przyczepę, która będzie stanowiła wspaniałe narzędzie informacyjne. W tym tygodniu mamy zaplanowany jest odbiór wydrukowanych banerów, które czym prędzej zamontujemy na przyczepie i rozpoczniemy akcję. Mamy też trochę niespodzianek, ale zostawimy je na później. Koniecznie śledźcie losy przyczepy medialnej i Artura który będzie dumnie jeździł po Warszawie z wielkimi banerami NEOS i prowadził wideo relację ze swojej pracy. Dziękujemy Arturze!

Konferencje i eventy.

Maj zapowiada się bardzo ciekawie pod kątem eventów. Pierwszym z nich jest organizowany przez Stolik Wolności – Festiwal Wolności który odbędzie się 1 go Maja w Gdyni. Jedziemy reprezentować NEO’S a wszystkich zachęcamy do wzięcia udziału w wspólnym świętowaniu. Niedługo później planowana jest konferencja w Gdańsku. Występować będą na niej osoby z wielu dziedzin, jesteśmy dumni, że jednym z mówców będzie Dominik Dudek, cybernetyk, działacz naszej organizacji, który przekazuje swoja gigantyczna wiedzę w obszarze cybernetyki i innych dziedzin.

Bedzie to duza debata. Zapraszamy do oglądanie transmisji, wszystkie informacje z tym związane będą komunikowane bliżej daty konferencji. W drugiej połowie miesiąca planowana jest następna konferencja, tym razem w krakowie. Jest ona bardzo wczesnym etapie planowania, na ten moment możemy podzielic sie informacja, że odbędzie się 22 go Maja. Więcej szczegółów wkrótce.

Bicie monet Neos.

Jak dobrze wiecie, planujemy wybicie swoich srebrnych i złotych monet NEOS. Mamy wszystko aby wykonać ten plan poza jedną, drobną rzeczą. Potrzebujemy mieć piękny projekt na awers i rewers naszej monety. Oczywiście prace projektowe/graficzne już trwają, aczkolwiek mając taki zasób zdolnych ludzi w organizacji, nierozsądne byłoby nie poprosić o podzielenie się z nami swoim talentem i zachęcić do projektowania unikatowej monety. Zachęcamy wszystkie osoby chętne do zgłoszenia się do tego projektu i pokazanie nam swojej propozycji. Piszcie! kontakt@neos.com.pl

Budowanie struktur lokalnych.

Wszyscy wiemy, jak ważny jest budowanie lokalnych struktur w swoim najbliższym otoczeniu. Dziękujemy za wasze dotychczasowe działania w tym zakresie. Chcąc je podbić i poszerzyć ruszamy w Polskę. Na pierwszy ogień pójdzie Sylwia. Będzie jeździła po większych miastach, w których znajdują się osoby chętne na zorganizowanie spotkania z lokalnymi działaczami. Przy okazji szukając osób chętnych do bycia koordynatorami lokalnych społeczności. Nie bójmy jej słowa koordynator, jest po prostu osobą łączącą lokalną społeczność z osobami w organizacją. Poprzez wspólne działanie możemy jedynie się rozwinąć. Dzielmy się doświadczeniami z innych miast, miejscowości i regionów. O dalszych planach i krokach związanych z ta akcja będziemy informować na bieżąco, więc koniecznie śledźcie co u nas słychać i gdzie akurat się wybieramy. Jeśli ktoś się jest zainteresowany tym projektem, proszę o kontakt z Sylwią sylwia@neos.com.pl

Jak widzicie dużo się u nas dzieje a to dopiero początek tego co mamy w planie. Nasza wyobraźnia nie zna granic więc czekajcie i śledźcie nasze działania bo mamy w planie naprawdę ciekawe rzeczy i będziemy bardzo szczęśliwi jeżeli dołączycie się do naszych planów i będziemy mogli je wspólnie realizować. Pamiętajmy, że wszyscy razem budujemy NEOS i wspólnie jesteśmy w stanie zrobić wszystko. Otwórzcie się na nowe przygody, jak widzicie jesteśmy bardzo otwartymi ludźmi, czekamy na Was wszystkich. Poznajmy się i budujmy razem Nowy System.

Liked it? Take a second to support Mateusz Jarosiewicz on Patreon!