NINA

Jestem dyplomowanym naturoterapeutą. Ukończyłam także fitoterapię, homeopatię oraz dietetykę kliniczną. Jestem autorką książek “Piękni z Natury – ziołowa pielęgnacja Twojej skóry” oraz “Zdrowi z Natury”. Wraz z Damianem prowadzimy wykłady i warsztaty na temat ziół oraz zdrowego odżywiania i naturalnych metod leczenia. Moją największą pasją, jest ziołolecznictwo, jego cudowna czasami wręcz magiczna historia, oraz wszystkie te wspaniale rośliny dzięki którym odzyskujemy zdrowie i urodę. Uwielbiam gotować a na naszym stole pojawiają się potrawy z olbrzymią ilością ziół.

DAMIAN

Razem z Niną napisałem książkę „Zdrowi z Natury”. Dzielimy się z ludźmi naszą wiedzą i doświadczeniem na temat zdrowego odżywiania, ziół i zdrowego stylu życia. Sam jestem przykładem tego, jak bardzo można zmienić swoje życie – kiedyś ważyłem prawie 120 kilogramów – dziś – sami widzicie. Prywatnie kocham Bieszczady. Zaglądam w ich każdy nieodkryty zakątek pieszo i samochodem. Odkrywam opuszczone wsie i badam ich ruiny. Pasjonuję się prawdziwą historią tego regionu i ludzi tu kiedyś żyjących.

W przepięknych Bieszczadach powstaje zupełnie nowe miejsce – NEOSADA

Będzie to osada rodowa na początek kilku rodzin, oraz miejsce spotkań ludzi świadomych, chcących tworzyć nową rzeczywistość.

Chcemy stworzyć osadę, dla ludzi takich jak My czy Wy – świadomych tego, co się dzieje i chcących żyć inaczej – bliżej natury. Zdajemy sobie sprawę, że tylko działając wspólnie i wspierając się jesteśmy w stanie egzystować.

Jakiś czas temu, założyliśmy z partnerem Fundację „Zdrowi z Natury”. Jest to organizacja non profit bez działalności gospodarczej. Za zgromadzone pieniądze, kupiliśmy w Bieszczadach ziemię z pozwoleniem na zabudowę siedliskową.
Działka położona jest z dala od cywilizacji:)
Osada będzie zupełnie niezależna tj:
  • własna elektrownia wiatrowa
  • studnia
  • własne uprawy
  • opał

Na początek w Osadzie powstanie STODOŁA – miejsce spotkań, warsztatów min. z ziołolecznictwa, zdrowego odżywiania, wytwarzania naturalnych kosmetyków, zero Waste, rękodzieła, ceramiki, stolarskie, zduńskie i wiele innych.

Chcemy stworzyć miejsce, w którym odnowicie swoje siły witalne i zbliżycie się bardziej do natury. Miejsce w którym odpoczniecie, zwolnicie i nabierzecie siły. Miejsce pełne dobra, ciepła i wspaniałych ludzi. Miejsce które będzie WASZE i do którego będziecie mogli zawsze zawitać.

W STODOLE będzie również kilka miejsc noclegowych dla odwiedzających nas gości.
Sezonowo, działać będzie mała restauracyjka serwująca sezonowe potrawy regionalne takie jak proziaki, hreszczanyki, pielmienie czy knysze które wykonane będą w całości na bazie uprawianych przez nas w NEOSADZIE warzyw, owoców, ziół oraz produktów mlecznych od hodowanych przez nas z miłością i troską zwierząt.

W PIJALNI ZIÓŁ uraczysz się smakami naparów i odwarów ziołowych ze specjalnie przygotowanych mieszanek i ziół z naszego ogrodu. Zrelaksujesz się, odpoczniesz i powrócisz do natury.

W małym sklepiku, będzie można kupić wytłaczane przez mieszkańców NEOSADY oleje, kosmetyki, ceramikę, przedmioty użytku domowego, czy i inne rękodzieło.

Serdecznie zapraszamy do nas i do wsparcia naszego projektu zarówno w formie materiałów budowlanych, drewna, itd. jak również w formie finansowej na podany numer konta

Zbieramy pieniądze tylko na materiały – Stodołę wybudujemy sami z drewna, słomy i gliny. Prosimy Was o wsparcie na zakup materiałów do budowy Stodoły!

Osoby najbardziej wspierające nasz projekt otrzymają status „Honorowego Dobrego Człowieka Neosady” a co za tym idzie:
– jego imię i nazwisko znajdzie się na tablicy pamiątkowej upamiętniającej powstanie NEOSADY
– każdego roku, przez 2 tygodnie będzie naszym Gościem, otrzymując „wikt, opierunek”:) nasze serducho i wdzięczność

Uraczymy Cię, pysznymi domowymi regionalnymi potrawami oraz będziesz mógł spróbować wspaniałych olejów tłoczonych na zimno, przetworów wykonanych według tradycyjnej receptury naszej Babci Bazyli. Raczył będziesz się naparami ziołowymi z naszej Pijalni Ziół oraz rozkoszował ciszą i bliskością natury.

NEST BANK nr konta:
80 1870 1045 2083 1053 4253 0001

Wpłać darowiznę na rozwój neosady

* Pełna informacja dotycząca ochrony Twoich danych osobowych RODO znajduje się tutaj, a regulamin wpłat tutaj. Wypełniając formularz zgadzasz się na zasady zawarte w polityce prywatności i regulaminie wpłat.
Liked it? Take a second to support neosada on Patreon!